Magasin.dk bruger cookies
For at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere
Arrow left Arrow Right Menu ikon Checkmark Close Facebook ikon Favorit ikon Instagram ikon Linkedin ikon Service ikon Location Pin Magasin Indent Snapchat ikon Bruger avatar YouTube ikon Brands Search Reset Icon
Arrow left Arrow Right Menu ikon Checkmark Close Facebook ikon Favorit ikon Instagram ikon Linkedin ikon Service ikon Location Pin Magasin Indent Snapchat ikon Bruger avatar YouTube ikon Brands Search Reset Icon
Portræt

”Maden spiller en stor rolle for mine ferier”

Vi har mødt Sif Orellana, der kan skrive forfatter, fotograf og med-stifter af det sunde spisested Greenilicious i Magasin Aarhus, på CV'et, til en snak om rejser og hippe madsteder.

Profil

SIF ORELLANA

Forlægger, fotograf, rejseskribent og prisvindende kogebogsforfatter. Sifs seneste bog er netop nomineret til titlen som 'Verdens bedste' af verdens største kogebogskomité.

Følg på Instagram@siforellana

Hvor er dine yndlingsferiesteder i Danmark, og hvorfor?
”Når jeg holder ferie hjemme i Danmark, er jeg glad for at tage til Anholt, Skagen eller Bornholm. Det er alle steder, der giver mig mulighed for at finde nogle dages fred og ro med familie og venner. Nøgleordene for mine ferier er ofte afslapning, gåture, frisk luft, bål i haven eller hygge foran pejsen, sløve morgener, hjemmebag, lækker kaffe, badeture, gode grin og tid til at hænge længe over måltiderne.”

Hvad er dine yndlingsferiesteder i udlandet, og hvorfor?
”Årh, det er svært at vælge, for der er så mange skønne steder på kloden, og der er stadig rigtig mange steder, jeg endnu ikke har besøgt. Men der er lande, der har gjort et særligt indtryk på mig, og det er blandt andre Italien, Frankrig, USA, Australien, England og Island.”

Er du mest til storby- eller naturferie?
”Jeg hører til dem, der både elsker storbysferier såvel som rejser, der byder på masser af ude-liv, vandreture og naturoplevelser. Hver ting til sin tid. Nogle gange trænger jeg til at blive inspireret og få pirret mit kreative og kulinariske gen, og så nyder jeg storbyernes liv og puls. Andre gange har jeg mere behov for tid til eftertanke, til bare at være og til at bringe tankerne lidt i ro, og så nyder jeg en stille stund i naturen.”

Hvilke storbyer inspirerer dig mest?
”Jeg bliver aldrig træt af at gæste Paris, Rom, London, Sydney og New York. Disse byer har så meget puls og deres madscene inspirerer mig altid. Især i New York, London og Sydney er mængden af sunde, økologisk baserede spisesteder steder eksploderet de seneste år. Fokus er oftest på plantebaseret mad - altså mad fyldt med grøntsager, urter, frø og kerner - og både smag, farver, teksturer og anretnings-metoder er mange steder helt i top. Så når jeg gæster disse byer, får jeg altid pakket min kuffert med masser af ny inspiration, inden jeg vender næsen hjemad.”

Hvor rejser du hen, når du søger naturoplevelser?
”Sidste år havde jeg fornøjelsen af at gæste Island for første gang i mit liv. Jeg havde længe haft det stående på ønskelisten, og da der dukkede en mulighed op for at deltage i et retreat for fotografer, slog jeg til. Vi boede i en simpel hytte ude på landet, red på hesteryg gennem landskaber, der var som hentet ud af ‘Ringenes Herre’, drog på vandreture blandt rislende bække, vandfald og varme kilder. Ja, for mig er dette en anden måde at nære sig selv på. Alt her i livet handler om balance. Nu og da er det inspirerende med en ordentlig dosis pulserende storbysliv, og andre gange er det godt med en portion natur, fredfyldthed og ro. Balance er på mange måder vejen til lykke. Det er også én af vore kerneværdier i Greenilicious, som vi prøver at tænke det ind i alt, hvad vi gør.”

Hvilken type mad er din foretrukne?
”Jeg holder meget af det rustikke landkøkken og bistromad koblet med nye toner indenfor det grønne cuisine. Jeg er især tilhænger af god, ærlig hverdagsmad. Det forfinede haute cuisine er alt for prætentiøs og sofistikeret for min smag. Jeg foretrækker til alle tider, at maden er baseret på økologiske og/eller lokalt baserede råvarer.”

Hvor har du haft de bedste madoplevelser henne?
”Ih, igen er der så mange gode steder jeg kunne nævne. Så mange at jeg aldrig ville blive færdig, men her er i hvert fald et par af mine yndlingssteder rundt om i verden.”

  • Da Enzo al 29, Via dei Vascellari, 29, 00153 Rom
  • Noglu, 16, passage des Panoramas, 75002 Paris
  • Daylesford, 208-212 Westbourne Grove, Notting Hill, London
  • The Butcher’s Daughter, 19 Kenmare St, New York, NY 10012
  • The Grounds of Alexandria, 2 Huntley St, Alexandria, NSW, 2015, Sydney

Hvad rejser du aldrig uden?
”Mit kamera, min rejsejournal, gode gåsko, en solid stak bøger, min yogamåtte og min tandbørste.”

Hvad betyder ferie for dig? Og hvor stor betydning har maden for din ferie?
”Ferie betyder tid med familie og venner, nye oplevelser og indtryk, opdagelse og udforskning, et udvidet perspektiv på livet, nye smagsoplevelser, inspiration, afslapning, opladning, nye møder og tid til at komme en tur op i helikopteren og kaste et blik på, hvor jeg er på vej hen i mit liv. Maden spiller en stor rolle for mine ferier. Jeg er altid ude at teste nye sunde køkkener, smagskombinationer, bagværkstyper, økologiske supermarkeder, markeder og så elsker jeg at få udvidet min horisont rent kulinarisk - ikke mindst efter, at mine to partnere og jeg har bragt vores sunde take-away deli til verden.”