Magasin Onlineshop - Køb dine varer og gaver online cid=ajour-Johan_bulow null
Magasin.dk bruger cookies
For at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere
Arrow left Arrow Right Menu ikon Checkmark Close Facebook ikon Favorit ikon Instagram ikon Linkedin ikon Service ikon Location Pin Magasin Indent Snapchat ikon Bruger avatar YouTube ikon Brands Search Reset Icon
Arrow left Arrow Right Menu ikon Checkmark Close Facebook ikon Favorit ikon Instagram ikon Linkedin ikon Service ikon Location Pin Magasin Indent Snapchat ikon Bruger avatar YouTube ikon Brands Search Reset Icon
Portræt

Johan Bülow Lakridskongens første 10 år

Vi har mødt Johan Bülow til en snak om hans livsværk, hvad han ville være som barn og om han nogensinde får ondt i maven af at spise lakrids.

Johan Bülow kommer fra en familie af iværksættere og har nok altid vidst inderst inde, at han en dag ville skabe noget særligt. Han kastede sin lidenskab på lakrids, en skandinavisk favorit, som han ikke følte, blev værdsat nok og som fortjente at blive taget alvorligt. 

Lav din egen lakrids

Magasin har æren af at afholde ”Lav din egen lakrids”-workshop i samarbejde med Lakrids by Johan Bülow. På workshoppen får du mulighed for at lave din helt egen lakrids med udgangspunkt i Johan Bülows første opskrift. Med ekspertise fra de lakridsuddannede Lakrids by Johan Bülow eksperter, sikre vi en spændende og læringsrig oplevelse med gode historier og ny viden om verdenen bag lakrids.

TILMELD

Udsolgt på to timer

Johan lagde utallige timer i projektet, lærte håndværket på den hårde måde og i 2007 var han klar til at koge, rulle og skære sit allerførste produkt. Den 07. juni 2007 åbnede den allerførste Lakrids by Johan Bülow-forretning i Svaneke på Bornholm, og idéen var at koge lakridsen i butikken, og sørge for at man kunne dufte den 100 meter væk. Det virkede og alt blev udsolgt på to timer. Den sidste kunde købte endda skålen med smagsprøver på disken. 

10 år fyldt med udvikling

I år kan Johan fejrer sit 10 års jubilæum – det gør han blandt andet, og helt selvfølgeligt, med to 10 års jubilæumsudgaver, der er baseret på den originale lakrids, som han kogte, da han åbnede sin første butik tilbage i Svaneke i 2007. Et årti er gået, og Johans lakridt har været gennem en rivende udvikling. Eksempelvis fremstilles hans lakrids nu udelukkende af økologiske ingredienser. 


Vi har mødt Johan til en snak om ideen bag hans livsværk, hvad han ville være som barn og om han nogensinde får ondt i maven af at spise lakrids. Læs med her! 

Hvordan fik du ideen til Lakrids by Johan Bülow? 
”Jeg elskede lakrids og følte ikke at emnet blev taget specielt seriøst i industrien, og så havde jeg lyst til at skabe noget som ingen troede på kunne lade sig gøre.”

Hvorfor lakrids? 
”Fordi det var uopdaget, og fordi lakrids er en naturlig plante på lige fod med en eksempelvis kakaobønnen. Jeg tænkte: Hvorfor har ingen tidligere taget stilling til kvaliteten bag denne plante/rod?”

Hvor henter du inspiration til nye smage og varianter?
”Jeg leger sammen med mit dygtige personale hver eneste dag. Når man leger skaber man som hovedregel noget som ikke helt findes.”

Hvad ville du være, da du var barn?
”Jeg ville super gerne lave mit eget. Det har altid været meningen at jeg skulle leve af min passion. Men det kunne have været endt med noget andet end lakrids.”

Hvad lavede du, hvis ikke du var ukronet lakridskonge?
”Så lavede jeg noget jeg var stolt af og noget der ville få mig til at smile hver eneste morgen.”

Hvordan skal jeres 10 års jubilæum markeres?
”Sammen med alle dem der har været en del af rejsen og dem der elsker lakrids. Specielt min familie og hele firmaet.”

Hvad er din bedste lakridsoplevelse gennem de 10 år?
”At få mine lakridsbørn.”

Hvor er Lakrids by Johan Bülow om 10 år?
”Det ved jeg helt ærligt ikke. Om 5 år er vi RIGTIG godt i gang med at lære hele verden at elske lakrids.”

Får du nogensinde ondt i maven at alt den gode lakrids?
”Næ, jeg spiser mest af gryderne i udviklingen – altså af alle de nye smage. Jeg tror faktisk at min kone spiser mere lakrids end mig.”

Beskriv den i dine øjne perfekte søndag
”Sammen med hele familien. Gerne på Bornholm med god lokal mad.”

Hvad er dit favoritspisested i København?
”Kødbyens fiskebar er super rar.”