Magasin.dk bruger cookies
For at give dig en bedre oplevelse gemmer vi dine informationer om dit besøg på magasin.dk Læs mere
Arrow left Arrow Right Menu ikon Checkmark Close Facebook ikon Favorit ikon Instagram ikon Linkedin ikon Service ikon Location Pin Magasin Indent Snapchat ikon Bruger avatar YouTube ikon Brands Search Reset Icon
Arrow left Arrow Right Menu ikon Checkmark Close Facebook ikon Favorit ikon Instagram ikon Linkedin ikon Service ikon Location Pin Magasin Indent Snapchat ikon Bruger avatar YouTube ikon Brands Search Reset Icon
Portræt

 “When you eat vibrant food you Glow from inside!”

Islandske Gló åbner i Magasin i slutningen af juni, og vi har talt med medstifter og kendiskok, Sólveig Eiríksdóttir om konceptet og hendes kærlighed for sund og lækker mad.

Profil

Sólveig Eiríksdóttir

Medstifter af Gló, kendiskok, forfatter og grundlægger af den økologiske produktlinje Himneskt.

Følg på Instagram@gloiceland

Du kan godt begynde at glæde dig, for den 29. juni åbner islandske Gló deres første internationale restaurant i Mad&Vin i Magasin på Kgs. Nytorv, hvor du kan nyde økologisk fast food i en ny, lækker og sund fortolkning.
Glæd dig til at opleve alt lige fra deres berømte burger med rødbedefritter og den uimodståelige chilimayo, til deres friske, sprøde salater med lækre toppings. Og er du ikke blevet mæt af de solide salater eller brillante bowls, kan du slutte måltidet med en velsmagende kage og en friskpresset juice.

Bag restaurant Gló står blandt andre kendiskokken, Solla, som i forvejen har fire restauranter i Reykjavik. Hun har udgivet flere kogebøger og lavet mad til både Victoria og David Beckham, Ryan Gosling og Ben Stiller, og nu kan du også nyde godt at hendes gastronomiske udfoldelser i Magasin, når du har brug for en pause fra shoppingen eller bare gerne vil have en sund, nærende og inspirerende madoplevelse.

Vi har mødt Solla til en snak om Gló, og hvor kærligheden til sund og lækker mad kommer fra.

 

Hvorfor navnet Gló?
“When you eat vibrant food you Glow from inside!”

 

Hvor finder du inspiration til maden henne?
”Jeg finder inspiration i alle mulige madkulturer og ved at dufte til krydderier. Jeg kan også hente inspiration til både maden og måden den skal serveres på i kunstens verden.”

 

Hvad betyder mad for dig?
”Først og fremmest tænker jeg på al den næring, som mad giver min krop. Men mad er jo også så meget mere! Alle de følelser, som mad fremkalder, er utrolige. Mad kan ændre mit "state of mind" øjeblikkeligt og få mig til at skrige af glæde, hvis den er god. Og er maden ikke god, kan jeg omvendt blive utrolig skuffet. Så mad betyder på alle måder meget for mig og fylder i mit liv.”

 

Hvad er de tre vigtigste værdier i Gló?
”Økologi, ernæring, service med smil.”

 

Du har lavet mad til både Victoria og David Beckham, Ryan Gosling og Ben Stiller. Hvordan er det at lave mad til så store stjerner?
”Jeg synes faktisk, at det er meget taknemmeligt at lave mad som nærer folk – lige meget hvem det er. Jeg elsker at lave mad og gør folk glade med min mad.”

 

Hvad elsker du mest ved Danmark? Hvorfor?
”Jeg elsker, at danskerne er så vilde med at tale om mad og er gode til at hygge sig. Jeg elsker også, at danskerne er så bevidste om økologi – og så er cykelkulturen intet mindre end fantastisk.”